Ramazan'da kilit nokta...
SAHUR
Mâlum yaz günleri çok uzun. Hem sıcaklık hem uzun gündüzler derken bünyemizi biraz zorluyoruz. Bu yüzden özellikle yediklerimize dikkat etmeli, besin değerleri yüksek olanları tercih etmeliyiz. Uzman diyetisyenler Ramazan'da oruç tutan kişilerin mutlaka sahura kalkmaları gerektiğini söylüyor. Sahurda yediklerimiz ve içtiklerimiz hem metabolizmayı düzenliyor hem de kan şekerimizin aşırı düşmesini önlüyor.
Gelelim sahurda yememiz gereken başlıca besinlere.
Sahur soframızda proteini bol besinler mutlaka yer almalıdır. Çünkü onlar bizi ertesi gün uzun saatler tok tutacak.
Yumurta, süt, peynir, yoğurt, çökelek, tavuk, makarna, pirinç, bulgur tüketimine özen gösteriniz. Taze meyve ve sebze yemeyi de unutmayın.
Eğer ağır bir işte çalışıyorsanız size enerji sağlaması için pekmez de içebilirsiniz.
Ayrıca bütün su ihtiyacı sahurla giderilmeye çalışılmamalı, iftardan sonra belli aralıkla ve dengeli bir şekilde su içmeliyiz.
Tuz kullanımını minimuma indirmelisiniz. Eğer susuzluk çekmek istemiyorsanız ramazanda yemeklerinizi (özellikle sahurda) çok çok az tuzlu yemelisiniz.

İftarda su içerek iştahımı kapatmayayım.
Vücut için en sağlıklısı, saatlerdir susuz kalmış midemize soğuk olmayan bir bardak su yollamaktır.
Hemen yiyebildiğim kadar yiyeyim.
Bu da yanlış bir uygulamadır. Biraz su ve çorbayla açılışı yaptıktan sonra 5-10 dakika ara vermek midemiz için en iyisi.
Yatmadan bir şeyler yerim sahura uyanmam.
Zaten 16 saat aç kalıyoruz. Eğer sahura kalkılmazsa bu süre 20 saate yaklaşır. Bu haliyle bile vücut için zor olan orucu daha da zorlaştırmaya hiç gerek yok.
İşte bunlar benim size verebileceğim tavsiyeler. Burada okuduklarınızı uygulamanızı tavsiye ederim.
Ayrıca herkesin faydalanabilmesi için siz de bizimle kendi yöntemlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.
Doğru bilinen yanlışların daha fazlasını öğrenmek için bu yazımı okuyabilirsiniz.
Hayırlı Ramazanlar..
Sahurda domates on numara gidiyo zaten %bilmem kaçı su
YanıtlaSilsu ihtiyacını karşılamaya iyi yardımcı oluyo