2 Eylül 2015 Çarşamba

Gözlüklerden kurtulun

Göz çalıştırma

Günlük yaşamdaki hareketliliğimizi kaslarımız sağlar. Aynı şekilde gözümüzün hareketliliği ve bir noktaya odaklanması da kaslar sayesinde gerçekleşir. Bildiğiniz gibi kullanılmayan kas zayıflamaya başlar. Uzun süre bilgisayar, televizyon başında vakit geçirenlerin gözleri hareketsiz bir şekilde ekrana baktığı için göz kaslarında zayıflama olur ve odaklanma sıkıntısı (göz bozulması) yaşar. Gözlüklerinize alışamadıysanız, bir an önce kurtulmak istiyorsanız ve vaktinizin çoğunu bilgisayar başında geçiriyorsanız vakit kaybetmeden binlerce insanı gözlük derdinden kurtaran bu yöntemi uygulamaya başlamalısınız.


İlk olarak gözlerinize masaj yapmayı alışkanlık haline getirin. İlk fotoğraftaki noktalara çok bastırmadan masaj yapın.

Bir havluyu sıcak suyla ıslatıp gözlerinize kapatın. Havluyu ıslattıktan sonra sıkmayı unutmayın. İhtiyacınız olan şapır şapır su damlayan bir havlu değil, hafif ıslak ve sıcak olan bir havlu. Bu uygulama gözlerinizi dinlendirip rahatlamasında çok etkili.

Havuç yiyin. Mevsimi geldiği zaman sık sık havuç tüketmeye çalışın.

Parmak uçlarınızla gözünüz kapalıyken göz bebeklerinizi çok çok az baskı olacak şekilde masaj yapın. (Gözünüzü acıtmayın!)

Uzaklara bakın. Yolda yürürken ya da pencerenizden dışarı bakarken görebildiğiniz en uzak yerlere bakın. Ardından onlara odaklanmaya çalışın. Manzarayı izleyin. Böylece gün içerisinde hep yakına odaklanan gözünüzü dengelemeye yardımcı olur.

Sıra en önemli uygulamaya geldi. Egzesiz yapın. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi gözlerinizi ok işaretlerini takip edecek şekilde hareket ettirin.
Örneğin 1 numaralı egzersizde gözlerinizle normal hızda, başınız sabitken bakabildiğiniz en üst ve alt nokta arasında gidip gelin.




Özellikle bu son uygulama sayesinde gözlüklerini beraber kırdığımız arkadaşlarım var. İşin püf noktası sabır. Egzersizleri yapmaya devem ettiğiniz sürece mutlaka gözleriniz kuvvetlenip çok daha net görmeye başlayacak.

Sağlığın kıymeti kaybedilince anlaşılır. Sadece gözlük kullananlar değil herkesin bu egzersizleri yapmasını tavsiye ederim.

1 yorum:

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...