25 Mayıs 2015 Pazartesi

Çatlaklarınıza Veda Edin

Cildimizin çeşitli nedenlerle esnemesi yüzünden oluşan ve göze hoş gelmeyen çatlaklar özellikle kızlar için çok büyük bir sorun. Kilo alma-verme veya hamilelik döneminde bu çatlaklar iyice can sıkıcı hale geliyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda çoğu kişini başvurduğu ilk yöntem çatlak kremi. Çatlak giderici kremleri dışarıdan temin etmek çok da zor olmasa gerekJ Cildimizi yumuşatarak esnekliğini arttıran bu kremler de faydalıdır ama tabiki de daha doğal yollar öğrenmek isteyenler için güzel tavsiyelerimiz var.


İlk zamanlarda pembemsi rengi olan çatlaklar oradaki kılcal damarların ölmesiyle beyazlaşır. Ve artık güneş bile o bölgeyi bronzlaştıramaz. Özellikle yazın büyük sıkıntılar oluşturur bu durum.

Başlamadan önce eğer çatlaklarınız varsa sıcak sudan uzak durmanızı öneririm.


Havuç püresi

Havuçları öncelikle buharda pişirmemiz gerekiyor. Buharda pişirmenin detaylarını öğrenmek için buraya bakabilirsiniz. Buharla yumuşayan havuçları püre kıvamına getirip çatlaklarımızın üzerine sürüyoruz. Bir süre o şekilde bekliyoruz. 25-30 dakika geçtikten sonra o bölgeyi hafif soğuk bir suyla durulayabiliriz.

Patates dilimleri

Pişmemiş bir patatesi buüyük dilimler halinde keserek direk cildinize uygulayabilirsiniz. Patatesle 5 dakika masaj yaptıktan sonra 5 dakika da cildinizin orada kalan patates sularını emmesini bekleyin. Ardından ılık suyla temizleyebilirsiniz.

En etkili yağlar;

En bilinen yol çatlamış deriye keten yağı ve zeytinyağı sürmektir. Bu yağları kullanmamızın amacı cildi yenilemektir. Çünkü çatlaklardan kurtulmak cildimizin kendini yenilemesiyle mümkün olur. Cildiniz için ayrıca E vitamini bol olan buğday yağını da kullanabilirsiniz.

Çatlakları hiç oluşmadan engellemek, oluştuktan sonra iyileştirmeye çalışmaktan çok daha kolay ve etkili bir yoldur. Örneğin duş alırken çatlak oluşabilecek bölgelere soğuk suyla masaj yapabilirsiniz. Ani ve aşırı kilo değişiklerinden kaçının. Su içmeyi ihmal etmeyin. Sadece çatlaklar için değil su içmek sağlığımız çok çok önemli. Ayrıca cildinizin esnekliği için basit egzersizler deneyebilirsiniz.



3 yorum:

  1. benm bacaklarda morarma var tıpkı beyaz çatlaklar gibi bu yolları uygulasam olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizdeki bacakta böylemi görünüyor ??

      Sil
    2. Senin çatlakların henüz oluşma aşamasında Eğer erken müdahele etmezsen anlattığım gibi onlar zamanla beyazlaşacak. Yerinde olsam hemen önlem alırdım. Endişelenmen gereken birşey yok. Unutma çatlaklar için soğuk duş candır.

      Sil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...