17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kepek başınızın belası mı?

kepek uzun saç
Dökülen ölü derinin saç üzende hoş olmayan görüntülere neden olması birçok kişinin kabusu halinde. Sağlığımızı olumsuz etkileyen kepek sosyal yaşantımıza da büyük zararlar veriyor. Bir cilt sorunu olan kepek bulaşıcı değildir. Ne kadar temizliğinize dikkat etseniz de saçlarınızda az olsa görünen kepek tüm güzelliğinizi gölgede bırakmaya yetiyor.

Kepek Neden Oluşur?

Kepeğin ölü derinin saç üzerinde birikmesi olduğunu söylemiştim.
Normalde herkesin
saçındaki ölü deriler dökülür ama bunun aşırı fazla olması saçlarda beyaz beyaz kuru deri kalıntıları gözükmesine neden olur.Duş alırken vücuttan uzaklaşması gereken ölü deriler gün içerisinde saçınızda omzunuzun üzerinde birikerek sizi zor durumlara sokar. Saçlarınızı uzun süre yıkamayıp dökülen derileri uzaklaştırmazsanız hemen kepek oluşumu başlar.

Kimi zaman yanlış şampuan ya da saç kremi kullanmaktan kimi zaman stresten oluşan kepek, dış görünüşümüzü çok zedeler.


Kepek Nasıl Önlenir?
Önlem almadığımız için yada gerekli özeni göstermemize rağmen yine de oluşmaya devam eden kepekten nasıl kurtulabiliriz.

Kepeğe karşı etkili şampuanlar kullanmalısınız. Saçınızı köpürttükten sonra 4-5 dakika köpüğün saçınızda durmasına izin verin. Böylece etkisini daha çok görebilirsiniz. Ancak hergün bu şampuanı kullanmak saç derisi için zararlı olabilir. Günlük duş alıyorsanız kepeğe karşı etkili şampuanınızı ve bir tane de normal şampuanı değişmeli olarak ve çok az kullanın. Çok sık bir şekilde şampuannı da bol bol kullanarak duş alırsanız şampuandaki kimyasallar saç diplerinizin tahriş olmasına ve derinizin kurumasına yol açar.


Bu şekilde kolaylıkla kepekten kurtulabilirsiniz. Yok bunlar bana yetmez ne kadar doğal ve etkili yol varsa öğrenmek istiyorum diyorsanız işte doğal yollar.


  • Kepeğe karşı etkili şampuanları kullanmayı sevmiyorum kendi normal şampuanımı kullanmak istiyorum diyenler, şampuanınızın içerisine biraz limon suyu eklerseniz sizin şampuanınız da kepeği önleyen bir şampuan haline gelir.
  • Saçınıza zeytin yağıyla masaj yaparak hem güçlendirir hemde kepekten arınmasına yardımcı olmuş olursunuz.
  • Duşa girmeden önce saçınız kuruyken derinize tuzla masaj yapabilirsiniz.
  • Saçınız hafif nemliyken saç diplerinize yoğurt sürerek masaj yapabilirsiniz. 5-10 dakikalık bir masajın ardından saçlarınızı güzelce yıkamayı unutmayın ama.
  • Kepeğe karşı etkili şampuanları sevmeyip, kendi şampuanından vazgeçemeyenlerdenseniz yine limon suyu eklediğimiz gibi iki aspirini toz haline getirip şampuanlarına ekleyebilirsiniz.

Kepeğin neden oluştuğunu ve nasıl önlenilebileceğini beraber öğrendik. Peki sizin kepeğe karşı etkili kendinize özgü yöntemleriniz var mı?

4 yorum:

  1. Şampuanıma limon suyu katmayı denemiştim aslında ben biraz faydası oldu saçıma Denendi onaylandı :)

    YanıtlaSil
  2. sadece kepek şampuanı kullanıyorum ben hiç kepeğim olmuyo bi arkadaşımın bir türlü geçmiyordu ama belkide genetik bi şeyi vardır

    YanıtlaSil
  3. kepekj şampuanı en etkili ilaç bence

    YanıtlaSil
  4. allah herkese yardımcı olsun

    YanıtlaSil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...