6 Ağustos 2015 Perşembe

Dudak Kurumasının Nedenleri

dudak kurumasıDaha çok kışın soğuk esen rüzgarlar yüzünden görülen dudak çatlamasından yaz aylarında da kaçış yok. Dudaklarımız dökülmeye başlayıp pul pul olunca çok can sıkıcı bir görünümü oluyor. Dudak kuruması birçok kişinin yaşadığı bir sorundur.Ancak basit önlemler alınarak kurumuş dudak eski güzelliğine kavuşabilir.



Aşırı sıcak ve aşırı soğuk dudaklarımızın baş düşmanıdır. Başta kuruyup pul pul olan dudağınıza gerekli bakımı yapmazsanız kısa süre sonra çatlayacaktır. Kanamaların bile olabileceği bu durum ciddi anlamda rahatsızlık verici hale gelir.

Dudaklarımız çok hassas bölgelerdir. Buyüzden normalden daha fazla bakım isterler. Peki dudaklarımızın daha sağlıklı olması için yapmamız gereken şeyler neler?

Bol su tüketin. Dudak çatlamasının başlıca sebeplerinden birisi gerekli suyu tüketmemektir. B vitamini ve demir eksikliğiniz varsa dudaklarınız sık sık çatlar ve hep kuru bir görünüme sahip olur.

Sigara kullanımı ve stres de dudaklarda kuruluğa sebep olan faktörlerdendir.

Dudağınızın daha sağlıklı olması için nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Kullandığınız rujları tekrar gözden geçirin. Uygun olmayanları makyaj çantanızdan çıkarın. Çünkü zamanı geçmiş olan makyaj ürünleri cildinize zarar verir.

Dudağınızı çatlamalara karşı korumak için bir dilim salatalık sürebilirsiniz. Arıca akşam yatmadan önce uygulayabileceğiniz bir yöntem olan bal kürünü deneyebilirsiniz. Dudaklarınıza bir miktar bal sürüp 15-20 dakika bekleyin ardından ılık suyla durulayın.

Tuz tüketimini azaltın.

Doğru Bilinen Yanlış
Dudağınızı sakın yalamayın. Bir çok kişi nemlenmesi için dudağını yalar. Ancak bu çok yanlış bir uygulamadır.

Aldığınız önlemlere rağmen kuruluk ve çatlaklar iyileşmemişse muayene olmanızı tavsiye ederim. Çatlak deyip geçmeyin.

2 yorum:

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...