18 Mart 2016 Cuma

Minik Hilelerle Daha Uzun Görünmek

Hiçbirimiz kısa boylu olduğumuzu kabul etmek istemeyiz ama kızların boy ortalamasının 1.60 olduğu bir ülkede yaşıyoruz. dolayısıyla ister istemez ekranlarda gördüğümüz o uzuuun kızlara iç geçire geçire bakıyoruz. Sulak yerde yetişenlere lafım yok tabi :)  Bu İsviçreli Bilim Adamları da genetiğimizi değiştirip daha uzun olabilmemizi sağlayan formülü hala geliştirmediler. Ne yapalım iş başa düştü. Kendi başımızın çaresine kendimiz bakmalıyız.

İlk akla gelen tabiki topuklu ayakkabılar. Bu yöntem kısa kızlar kabilesinin de uyguladığı bilinen en eski yöntemdir. Ancak şanslıyız ki uzun görünebilmemizin tek sırrı o ayaklarımızı acıtan minik şirin topuklu ayakkabılar değil.


Topuklu ayakkabı giymek öz güven verir kişiyi hem şık hemde daha feminen hissettirir. Ancak her güzel şeylerin de bir bedeli var tabi. Güzel görünmek uğruna ayaklarımızın rahatından oluruz. Hergün hergün topuklu giymekle olacak iş değil bu diyorsanız bu yazımda işte tam da size göre önerilerim var. Ama ben topukludan da o kadar kolay vazgeçemem diyorsanız da Topuklu Sevdanız Ayaklarınızı Mahvetmesin başlıklı yazımdan eşsiz ipuçları alabilirsiniz.

Rahat bir spor ayakkabı giyerek de uzun görünebilirsiniz. Mesela bilekleri dar ve biraz kısa bir kot pantolon giyerseniz bu sizi görenlerde pantolonun bacağınıza kısa geldiğini dolayısıyla bacağınızın uzun olduğu hissini yaratır. Yada son dönemin popüler stili olan katlı paça taktiğini de kullanabilirsiniz. Ama paçaları katlarken de sanki dereye giriyormuşçasına yapmamaya dikkat edin. Bakıldığında hoş biraz bileklerinizi gösterecek kadar iki kez katlasanız yeterli olur. Unutmayın bilekler vücudumuzun en ince yerlerinden olduğu için hafiften bileğimizin görünmesi fiziğimizin de formlu görünmesine yardımcı olacaktır.

Derin V yaka dekolteler giymek belden yukarınızı olduğundan çok daha uzun gösterir. Uzun boylu bir manken gibi hissetmek istiyorsanız V yaka bluzlarınızı giymenin vakti gelmiş demektir. Aynı zamanda ucu yine V şeklinde sivri ayakkabılar giymek de sizi uzun gösterecektir.

Pantolonlarınızın belini göbek deliğinizden aşağı hiç indirmeyin. Bu size birkaç cm kaybettirir.
Taşıdığınız çanta ve aksesuarlar da boyunuzun olduğundan daha uzun veya kısa görünmesini sağlar. Eğer uzun görünmek istiyorsak kesinlikle o kocaman çantaları hayatımızdan çıkaralım.

Tek renk kıyafet giymeyi deneyebilirsiniz. Böylece uzaktan bakıldığında sizde uzun bir çizgi hissi yaratarak daha uzun görünmenizi sağlar. Bu konuya girmişken kemer seçiminden bahsetmekte fayda var. Uzun görünebilmek için vücudumuzla tek bir parça görüntüsü vermemiz gerekir. Dolayısıyla kalın kemerler yerine mümkün olduğunca ince kemerleri tercih etmek boyumuz için + puan olacaktır.

Etekler de boyu göstermede çok etkili bir yoldur. Çok uzun bir etek yada süper mini etekler bacak boyunuza 3-4cm hediye edecektir. Uzun bacaklı görünmek uzun görünebilmenin ilk kuralıdır.

Son olarak saçlarınızı yukarda toplayarak boynunuzu açık bırakmanız da sizi uzun gösterecektir.
Dik yürümeyi unutmayın ;)

1 yorum:

  1. Ay evet tek renk elbise giyiyorum arada aynaya bakınca kendimi çok şık ve uzun hissediyorum

    YanıtlaSil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...