24 Mart 2016 Perşembe

Bacaktaki Tüyleri Azaltmanın Yolları

ağdaMini mini etekler, şortlar dolaplarımızda yer buldukça. Kendimize ve özellikle bacaklarımıza yaptığımız bakımı biraz daha arttırmamız gerekiyor.

En büyük sorunlardan birisi olan tüylerden uzun süreli kurtulmak aslında çok kolay. Tüyleri azaltmanın ve daha geç çıkmasını sağlamanın pek çok farklı yolu var. İşte onlardan bazıları.


Limon Kürü
Tüy sayısında azalma istiyorsak eğer limon kürünü bacaklarımıza sürerek uygulayabiliriz. Limonu şeker ve balla karıştırarak bacakarınıza sürebilirsiniz.

Yada 5 yemek kaşığı limon suyuna 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip bacaklarınızı tüylerden arındırdıktan sonra bu karışımı uygulayabilirsiniz. 3 gün boyunca uygulamanız çok etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Karışımı 1 saat sonra ılık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Yön
Jilet kullanıyorsanız eğer çok acil pürüzsüz bacaklara sahip olmanız gerektiğinde, tüylerinizi çıkış yönünün tersine doğru tıraş ettiğinizde çok daha derinden keseceği için istediğinizi alacaksınız.
Ayrıca bacaklarınızın tahriş olmaması ve en iyi sonucu alabilmeniz için yeni ve bacağınıza uygun jiletler seçmeye özen gösterin.

Kese
Duşta bacaklarınızı keseleyin. Böylece deri altında kalan kıl köklerinin yüzeye çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ve tüylerinizi tıraş ettiğinizde çok daha fazla tüyden kurtulmuş olursunuz.

Soya Losyonu
Soya bazlı bir losyon alıp kullanırsanız tüyleriniz daha geç çıktığını farkedersiniz. Soya tüylerin büyümesini yavaşlatıcı bir etkiye sahiptir.


İşte bunlar tüylerinizi azaltmanız için verebileceğim önerilerden bazıları. İnternette bunların haricinde birçok yöntem paylaşmışlar ama onları denemeden güvenemedim. Umarım işinize yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...