9 Ağustos 2015 Pazar

Kalbi Durup Ölümden Dönenlerin Hissettiği 7 Duygu

ameliyat fotografıOkuduğum bir yazıda çalışırken aniden yere yığılan İngiliz bir işçinin hastanede yaşadığı inanılmaz olaydan bahsediliyordu. Ameliyat masasındayken kalp krizi geçiren işçinin beynine oksijen gitmemeye başlıyor ve kalbi duruyor. O sırada doktorlar duran kalbi tekrar çalıştırabilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyordu. Başardılar da. Asıl olay hastanın kendine geldikten sonra söyledikleri oldu. Söyledikleriyle doktorları şoka soktu.
Kalbinin durduğu süre boyunca odada yaşananları çok net duyabildiğini ve gördüğünü söyleyen işçi doktorun 'hastayı şoklayın' dediğini bile duyduğunu söyledi. Tıbben ölü olmasına rağmen o 3 dakikada neler yaşandığını fazlasıyla hatırlıyordu. Vücudundan çıkıp odayı rahatça görebildiğini söyleyen hasta oda da bir kişinin daha olduğunu ve onunla konuşabildiğini söyledi.

İşçi kapının kenarında bir kadının kendisini çağırdığını ve anlayamadığı şekilde ona güvenip ona doğru gittiğini söylese de doktorlar ve hemşireler orada kimsenin olmadığını bildirdiler. İngiliz hasta en son o kadına giderken birden kendini yatakta bulduğunu ve başındaki hemşireleri gördüğünü söyledi.

Bu olaydan sonra bilim adamları deteylı bir araştırma yapmaları gerektiğini anladı. Kalbi durup hayata dönmeyi başaran hastalarla görüşmeler yapan ekip, bu insanların 7 farklı konsepte birleştiğini farkettiler.

En bilineni Parlak Bir Işık Görmek

Korku Hissi

Etrafta Hayvanlar ve Bitkiler görmek

Birisi Tarafından Şiddet Görmek

Geçmişte Yaşadığı Bazı Olayları Yeniden görmek (Film şeridi dedikleri bu olsa gerek)

Sevdiklerinin Yüzlerini görmek 

Geçirdiği Ameliyatı Detaylı Olarak Hatırlamak

Hala net bir açıklama yapılamayan bu durum gizemini koruyor.

2 yorum:

  1. hiç kalbim durmadı allah herkese uzun ömür versin bence

    YanıtlaSil
  2. rabbim herkese hayırlı yaşam versin

    YanıtlaSil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...