10 Ağustos 2015 Pazartesi

Cilt Bakım Hataları

yüz kremi
Herkesin daha güzel görünebilmek ve daha sağlıklı olabilmek için cildine uyguladığı çeşitli yöntemleri var. Peki bu yöntemlerin ne kadarı doğru. Yararlı olduğunu düşünerek yaptığınız şeyler size zarar vermesin. Doğru bilinen yanlışların farkına varın. Bilinçli bir şekilde cildinizi daha güzel daha canlı ve daha genç yapmanın yolları gelin beraber keşfedelim



Yüz yıkamayı abartmak
Her bulunan fırsatta yüzünüzü yıkamak cildinizin dengesini bozar. Yüz temizliğinde nemli olan gerektiği zaman temizce yıkayabilmektir.

Sigara!
Sigara sağlığınızın olduğu gibi güzelliğinizin de baş düşmanlarından birisidir. Cilde olumsuz etkiler yapar. Ayrıca sadece sigara içmeyerek bundan kaçamıyorsunuz, sigara içilen ortamlardan da uzak durmanız gerekiyor. Çünkü cildinize temas eden duman cildin elastik yapısını bozar. Bu olayın sonucu olarak erken yaşlanma görülür.

Kişiye göre olan ürünlere dikkat edin
Arkadaşınıza çok faydalı olan bir maskeyi alıp direk kendi cildinize uygulamayın. Önce cildinizin özelliklerine uygun olan ürünü bulmaya çalışın.

Sabun yada şampuan kullanmak
Bacaklarını traş ederek temizleyenlerin traş kremi kullanmak yerine sabun yada şampuan kullanması cilde zarar verir. Sabun ve şampuan sadece kayganlaştırır, nemlendirmez. Buyüzden traştan sonra cildiniz tahriş olur.

Peeling' i abartmak
Cildi canlandırmak için yaptığımız peeling' i çok sık yapmak yarar yerine zarara sebep oluyor. Fazla peeling yüzünden azalan doğal koruyucu maskesi cildi savunmasız bırakıyor.

Organik(!)
Üzenine organik yazılan her ürünü gözü kapalı almayın. Bildiğiniz gibi pek çok ürüne daha çok satması ümidiyle "ORGANİK" damgası vuruyorlar. Aldığınız cilt bakım ürünlerinin güvenilir ve sağlıklı olmasına dikkat edin.

Sivilce Avcısı olmayın
Her saniyenizi ayna karşısında geçirip sivilce dedektörlüğü yapmayın. Sivilceler oluşmaya başlar başlamaz sıkmaya çalışmayın. Sivilcelerin yayılmamasına ve temiz kalmasına özen gösterin.

Güneş kremini küçümsemek
Güneşten gelen ultraviyole ışınlar erken yaşlanmaya, cilt kanserine, kırışıklıklara ve daha birçok rahatsızlığa neden olabilir. Güneş kremi, cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korur. Sadece plajda güneşlenirken değil belli bir süre güneş ışınlarına maruz kalacağımız her zaman kullanmalıyız.

Makyaj temizliği
İdeal makyaj süresi 6-8 saat arasıdır. Bu süreden sonra yüzünüzdeki makyaj malzemeleri cildinize zarar vermeye başlar. Gece uyumadan önce detaylı yüz temizliği yapmayı unutmayın.

Makyaj fırçaları
Zaten sadece ben kullanıyorum diyerek makyaj fırçalarınızı temizlemezseniz, fırçada biriken bakterilerin yüzünüze de gelmesi için davetiye çıkarmış olursunuz.




Sizin de özellikle dikkat ettiğiniz makyaj ve cilt bakım ipuçlarınız varsa bizimle paylaşabilirsiniz..


2 yorum:

  1. benim için cilt bakımı gerçekten çok önemli herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. bu siteyi kuranlardan allah razı olsun çok güzel bir site bence bu

    YanıtlaSil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...