1 Ağustos 2015 Cumartesi

1 ayda 5 kilo böyle alınır

baskül
Kiminin en büyük belasıdır fazla kiloları. Kimi de biraz kilo alıp dolgun gözükmek ister ama bir türlü başaramaz. Metabolizmaları çok hızlı olduğu için ne kadar yese de kilo alamaz. Ya da hep duyarsınız 'Yiyorum ama alamıyorum. Napıyim?' Siz de bu sözü söyleyenlerdenseniz dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Azimli bir şekilde 1 ay uygulayabilirseniz 7-8 kilo bile alabilirsiniz. Ancak kilo almak uğruna sağlıksız ve aşırı yağlı besinlere yüklenmeyin sakın.

İşte size kilo aldıracak yollar:
Egzersiz Yapın
Sağlıklı kilo almak demek vücudumuzun yağ kazanmadan kütlesinin artması demektir. Yani kaslarımız artacak ki kilo alalım. Bu yöntem hem daha sıkı görünmeyi hem de fit olmayı sağlar. Aşırıya kaçmamak şartıyla egzersiz yapmamız gerekir. Eğer abartıp kaslara çok yüklenirseniz veriminiz düşebilir.

Uyku Düzeni
Çoğu kişi bilmez ama evet uyku düzeni kilo almak için çok çok önemli. Programlı bir şekilde spor veya vücut geliştirme yapanların mutlaka uykuları düzenlidir. Aksi halde çalışmalarından verim alamazlar. Aynı şekilde kilo almak için uykumuzu düzene sokmamız gerekiyor ki daha hızlı kilo alabilelim.

Daha Fazla Kalori Alın
gün içerisinde aldığınız kaloriyi mutlaka arttırmanız gerekiyor. Gidin bir tartıya bakın normal öğünleriniz sizde kilo artışı sağlıyor mu. Bu yazıyı okuduğunuza göre sağlamıyor olarak düşünüyorum ve ekliyorum: çok yemelisiniz. Hangi anlamda çok? Besin değeri yüksek özellikle de proteini yüksek yiyecekleri tercih edin.
Unutmayın kilo alabilmek için harcadığınızdan daha fazla kalori almalısınız.

Öğün sayısını azaltın (*İştahsızsanız bu yolu deneyin)
Hiç düşündünüz mü Ramazan'da neden kilo alınır. İftar ve sahur olmak üzere iki öğün yiyoruz. Haliyle daha çok acıkıp daha çok yiyoruz. Kilo vermek isteyenler içinse formül tam tersi: Çok öğün azar azar yemek.



Bir günde 2-2,5 litreye kadar su içmelisiniz.
Sık sık badem, fındık ve ceviz atıştırın.
Yemeklerinizde makarna, bulgur, kepekli ekmekle daha sık buluşun.
Kahvaltınızda peynir, yumurta ve süt mutlaka olsun.
Yemek yerken zevk alın. Örneğin sevdiklerinizle oturun masaya. Sevdiğiniz yemekleri daha çok tercih edin.


Benim tavsiyelerim bunlar. Sizinde kilo almak için kendi yöntemleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

1 yorum:

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...