7 Nisan 2016 Perşembe

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI BÖYLE YAPILIR

PÜF NOKTALARIYLA BİRLİKTE TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI YAPIMI


Genellikle insanlar hayatının bir döneminde pirinç pilavı yaparken zorluk çekerler; sporcular, öğrenciler, yeni evlenenler vs. Pirinçler tane tane olmuyor, pilavım lapa lapa oluyor, pirinçler sert oluyor gibi şikayetlerde bulunurlar. Her şeyde olduğu gibi daha güzel yemek yapmak aslında ayrıntılarda gizlidir. Gelin birlikte bu ayrıntıları ve yapımını görelim.



MALZEMELER

2 bardak (baldo)pirinç(kendinize göre ayarlayabilirsiz)

3 bardak tavuk suyu yada normal içme suyu

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı şehriye

tuz


HAZIRLANIŞI


Öncelikle pirinçler bol su ile yıkanır ta ki su berraklaşana kadar. Bunu yapma amacımız pirincin nişastasını çıkarmak. İsterseniz 30 dk tuzlu suda da bekletebilirsiniz. Daha önceden kızmış tavamıza sıvı yağımızı ekleyip şehriyelerimizin rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.



Sonra suyunu süzdüğümüz pirinci tavaya alıp kavuruyoruz. Kavrulmuş pirinç daha az su çeker. Kavurma işlemi bitimine yakın tereyağımızı ekliyoruz. (tere yağımızın yanmasını engellemek için sonradan ilave edelim).



Sonra suyumuzu ekliyoruz. Tavuk suyu kullanırsanız daha bir lezzetli olur. Eğer daha beyaz taneler elde etmek isterseniz eklediğiniz suya bir kaç damla limon sıkabilirsiniz. Daha sonra da tuzumuzu ilave edebiliriz. Ve kapağımızı kapatıyoruz.

Öncelikle yüksek ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişiriyoruz. Sonrasında ise düşük derecede pişirme işlemine devam ediyoruz. Tabiki bu süreçte kaşıkla birlikte fazla karıştırmayalım ki pirinçlerimiz ezilmesin ve dağılmasın. Bu sayede tane tane bir görünüme sahip olsunlar.

Pişirme işlemi bittikten sonra pilavımızı muhakkak demlenmeye bırakalım. Ateşten aldıktan sonra havlu kağıtla (havlu kağıt olması çok da şart değil) üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmesini bekleyin, yaklaşık 10 dakika kadar.

Bu aşamadan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Su oranına gelince: Eğer suda bekletmediyseniz 1 bardak baldo pirinç, 1,5 bardak su çeker. Suda beklettiğiniz pirince daha az su koymalıyız. Pişirme işlemi sırasında taneleri kontrol edip riske atmamış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...