Malzemeler:
- tavuk göğsü yaklaşık olarak 500-600 gr
- 5 bardak su
- Yarım çay bardağı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Lavaş ekmeği
- Domatas
- Maydanoz yada marul
- Soğan
- Sumak
- Limon
- Nar ekşisi
Öncelikle tavuk göğsümüzü yıkayıp küp küp parçalara
ayırıyoruz. Doğramış olduğumuz tavukları 5 bardak suyla birlikte tenceye alıp birazda
tuzla birlikte 15-20 dk haşlıyoruz.
Bu sırada soğanları doğrayıp üzerine sumak , nar ekşisi ve limon ekliyoruz. Domates ve maydanoz yada marulu doğrayıp bir kaba alıyoruz.
Haşlanmış olan tavuklarımızın suyunu süzüyoruz. Bu suyu başka yemeklerde de kullabiliriz. Biz pirinç pilavı yapımında kullanacağız. Daha doğal bir pirinç pilavı nasıl yapılır yazımız çok yakında eklenecektir.
Bu sırada soğanları doğrayıp üzerine sumak , nar ekşisi ve limon ekliyoruz. Domates ve maydanoz yada marulu doğrayıp bir kaba alıyoruz.
Haşlanmış olan tavuklarımızın suyunu süzüyoruz. Bu suyu başka yemeklerde de kullabiliriz. Biz pirinç pilavı yapımında kullanacağız. Daha doğal bir pirinç pilavı nasıl yapılır yazımız çok yakında eklenecektir.
Süzmüş olduğumuz tavuğumuzu daha küçük küp parçalara ayırıyoruz. Sonra bu
tavukları daha öncede yağ eklediğimiz geniş
bir teflon tavaya alıyoruz.
Tavuğun tavaya yapışmasını engelleyebilmek için bu aşamada teflon tava
kullanmanızı öneririz.
Yağda kavrulan tavuğumuza 3-4 kaşık haşlanmış sudan
koymanızı öneririz. Tavuklarımız biraz kızardıktan sonra karabiber pull piber
ve birazda tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Lavaş ekmeğimizi ısıtmak istersek
eğer lavaş ekmeğimizi kızarmış olan
tavukların üzerinde bekleterek buhar yardımıyla yumuşatıp ısıtabilirz.
Tavamızı
ateşten alıp dürümümüzü hazırlayabilirz artık.
Dürümün hazırlanışı
İsteğe bağlı olarak limon da sıkabiliriz. Dürümümüzü dürüp turşuyla beraber servis edebiliriz. İçecek olarak tabiki ayran öneririz.
Tantuni ayran gerisi yalan! Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...