23 Temmuz 2015 Perşembe

Camlarınız görünmez olacak

cam silen kadınBahar temizliği, yaz temizliği, kış, bayram, haftalık derken uzayıp giden bu listede size yardımcı olabilecek bir sır biliyorum. Camlarınızı temizledikten sonra terrrtemiz görünmesini, hatta orada cam olduğunu farkedemeyeceğiniz kadar şeffaf olmasını istiyorsanız şimdi kulak verin.



Hiç sirke denediniz mi?
Evet sirke. Korkmayın denenmiş, onaylanmış bir yöntem bu. Kaynananızı biraz şaşırtmaya ne dersiniz? Bu kadar temiz cam görünce bakalım başka bahane bulabilecek mi :D


Gelelim formülümüze

  • Bir kaba 2 bardak kadar su, 3 yemek kaşığı da sirke koyuyoruz. Üstüne çok az (1 çaykaşığı yeterli) sıvı bulaşık deterjanı ekleyelim.
Camlarınız çok fazlaysa

  • 3 litre suya çeyrek bardak sirke katın. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyo ve biraz da sıvı deterjan ekleyin. Bu karışımla camlarınızı silebilirsiniz.
Gazete sırrını biliyorsunuzdur. Gazete camlarda kalıntı kalmamayı sağlayıp güzelce parlatıyor. Yok ben gazete kullanmam diyorsanız. Gazete yerine nano bezler (özel cam silmek için bezler) de kullanabilirsiniz.

Camlara direkt güneş geliyorken ya da hava çok sıcakken camları silmeyi erteleyebilirsiniz. Camlar hızlıca kurur ve biraz leke kalabilir.

Püf Noktası:
Sildiğiniz camda leke kaldı ve orayı silmek istiyorsunuz. Peki tek bakışta bu lekenin içeride mi yoksa dışarıda mı olduğunu nasıl anlayacaksınız? Bunun için camın bir yüzünü sağ-sol yönünde diğer yönünü yukarı-aşağı yönde silin. Örneğin iç tarafı sağ-sol, dış tarafı da yukarı-aşağı silin. Bakınca leke yukarı-aşağı yöndeyse dış tarafı yeniden silin.

1 yorum:

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...