13 Temmuz 2015 Pazartesi

Vejeteryanlar için en iyi protein kaynakları

Protein vücudumuzun yapıtaşıdır. Aldığımız proteinler bağışıklığımızı, solunum ve dolaşım sistemimizi güçlendirir. Ayrıca vücudumuzda aminoasitlere dönüşerek hücrelerimizin gelişiminde ve çoğalmasında rol oynarlar. Normal şartlarda bir gün içerisinde kadınların 46 gr, erkeklerin de 56 gr protein alması gerekir.
Proteinle beslenmek sizi tok tutar. Kilo vermek isteyenlerin yaptığı büyük bir yanlıştır diyet menülerine protein eklememek. Biraz protein içeren besinlerle uzun süre tok hissedeceğiniz için daha az yemek yersiniz. Böylece forma girebilirsiniz. Konuya dönecek olursak bir çok insan proteini hayvansal kaynaklardan alıyor. Peki ya vejeteryanlar ne yapacak? Onlar protein ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?

Buyrun bitkisel protein kaynakları



Soya Fasülyesi
Soya fasülyesininin protein oranı çok yüksektir.

Ispanak, Enginar, Brokoli
Çocukken çoğumuzun sevmediği bu menü tam bir protein kaynağı.
(Neden şeker, çikolata gibi bayıldığım şeyler zararlı sevmediklerim hep yararlı ve çok sağlıklı anlamıyorum.)

Baklagiller
Normal fasülyenin de proteini yüksektir. Bitkisel protein alabilmek için, öğünlerinizde mercimek, nohut ve börülce gibi başlıca baklagiller ve diğerlerini tercih edebilirsiniz.

Arpa, Yulaf, Çavdar
Çavdar ekmeği, yulaflı bisküvileri yiyerek protein ihtiyacınızın birazını karşılayabilirsiniz.

Kuruyemiş
Kaju fıstığı, badem ve cevizin protein değeri yüksektir. Bunun yanında fındık ve kabak çekirdeği gibi diğer kuruyemişleri de tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...