8 Şubat 2016 Pazartesi

Erkekler çöpe! Artık Spermsiz Hamilelik Mümkün

Bu yabancı bilim adamları son günlerde burnunu her şeye sokar oldu. Son olarak İngilizler yaptıkları araştırmalarla kadın kemik iliğinden sperm üretmeyi başardılar. New Scientist Bilim dergisine göre artık kadınlar %100 kendi genleriyle hamile kalabilecekler. Ama tabiki hepimizin aklına hemen "Y kromozomu nerden gelecek o zaman?" sorusu var. Kadınlar XX kromozomlu oldukları için bu yöntemle hamile kalanların sadece kız çocukları olabilecek.

Acaba bilim erkeklerin kökünü mü kurutmaya çalışıyor.. :)




Kadının kemik iliğinden alınan kök hücreler vitaminlerle ve bazı yapıcı kimyasal maddelerle birleştirilip sperm hücresi haline getiriliyor. Ancak bu spermlerin tamamı dişi sperm hücresi oluyor. Yani nur topu gibi bir kızınız oluyor. Bu durum babasız çocuk sahibi olmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Ama böyle bir karar almak da cesaret ister. Hem annelik hem babalık yapmak hiç de kolay değil. Ayrıca doğacak çocuğun psikolojisini de düşünmemiz gerekir. Babasız büyümeyi hak ediyor mu acaba? Bunların hepsi hassas konular.

Ama bu yöntem aslında kısırlık tedavisinde de mükemmel bir ilerleme olarak düşünülebilir. Erkekten kaynaklı bir kısırlık durumunda eşlerin içleri rahat bir şekilde bu yolu deneyebileceklerini düşünüyorum.

Tabi işin ahlaki kısmı da var. Kimileri bu olaya kişinin özgürlüğü olarak bakarken, kimileri de böyle bir bebeğe sahip olmanın ahlak dışı olduğunu savunuyor. Babasız bebek sahibi olmak sizce ne kadar doğru?

1 yorum:

  1. Kadınlar kendi başının çaresine bakmış e biz nolcaz

    YanıtlaSil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...