16 Şubat 2016 Salı

Güne Mutlu Uyanmanın Sırları

İngiltere' de yapılan yaklaşık 1000 kişinin katıldığı bir ankete göre kişilerin yatak dünyalarının, günlük yaşantısını çok etkilediği kanıtlandı.

İlk etken yatağın hangi tarafında yattığınız.  Bugüne kadar sağ tarafa veya sol tarafa hiç önem vermemiş biriyseniz eğer bence iyice dinleyin. Ama şimdiden uyarıyim eşinizle sakın yatakta o taraf senin bu taraf benim kavgasına düşmeyin.

Yatakta sol tarafına yatmak..
güne daha zinde ve yüksek enerjili başlamamızı sağlıyor. Ayrıca sol tarafta yatan insanların daha sıcakkanlı davrandığı ve daha fazla arkadaşa sahip olduğu belirtilmiştir.

İş hayatına gelecek olursak, yine sol tarafta yatan kişilerin işlerinden daha fazla keyif aldığı belirtilmiştir.
Sadece yatağın bir tarafından kalkıp diğer tarafına geçmenin bu kadar etki yapmayacağını düşünüyorsanız, bir deneyin derim.

Bunun yanında hap bilgiler verecek olursak, yeterli uyumak vücudun genç kalmasını sağlıyor. En sağlıklı uyuma saatleri 4 ile 8 saat arasında değişiyor. Uykunun hem azı hemde fazlası zarar. Yetersiz uyku yaşlanmayı hızlandırmakla birlikte yaşlılıkla bağlantısı olan hastalıkları da tetikliyor.

Duygusal mutluluğa geldiğimizde eşlerin mutluluğu da yatakta birbirlerine ne kadar yakın uyuduklarıyla doğru orantılı.
Peki siz eşinizle koyun koyuna mı uyuyorsunuz yoksa aranızda mesafeyle mi uyuyorsunuz? (mesafe çoğu mutsuzluklarınızın kaynağı olabilir benden söylemesi)

Eşleriyle sarılarak uyuyanlar ayrı uçlarda yatanlara göre kat kat daha mutlu bir ilişki geçiriyorlar.

Ayrıca yatış şeklimizde çok önemli. Örneğin yüzüstü yatmak en tehlikeli pozisyondur. Bu şekilde uyumak omurga etrafındaki bağları gerip omurga üzerine yük bindirir. Bu da duruş bozukluklarına neden olabilir.

Uzun süre sırtüstü uyumak da bacak kaslarında kısalmalara sebep olabilir. En güzel uyuma şekli cenin pozisyonudur. Yan yatış vücut için en sağlıklısıdır.

Minik tavsiyeler..
Yataktan kalkmadan mutlaka gerinin.
Yatağınızın boyunun sizden 20 cm daha fazla olmasına dikkat edin.
Ortası çökmüş yatak omurgalarınıza zarar verir.
Uyurken iki yastık tercih etmeniz boynunuza zarar verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...