10 Temmuz 2015 Cuma

Ayak Kokusundan Kurtulun

En temiz olanımızın bile zaman zaman yaşadığı ayak kokusundan kurtulmanın yolu yok mudur? Ayaklarımız gün içerisinde çok fazla kapalı ortamda bulunduğu için terlemeden dolayı koku yapabilir. Ayaklarımızın çok terlemesi, nefes alamaması ve yeterince bakım yapılmaması bu kokunun başlıca sebeplerindendir. Ayağımızdaki nemli yerlerde oluşan bakteriler kötü kokunun artmasında çok etkilidir.

Sosyal yaşantıyı direkt etkileyen ve bazen bizi ve etrafımızdakileri ciddi anlamda rahatsız edebilen ayak kokusundan nasıl kurtulunur?



Temizlik ilk şart. Ayaklarınızı sık sık yıkayın. Her gün mutlaka yıkadığınız ayaklarınızı iyice kurulamadan çorap giymeyin. Pamuklu çorap tercih ederseniz, pamuk teri emdiği için ayaklarınız daha kuru olur.

Hergün aynı ayakkabıyı giymemeye çalışın. Rahat ve nefes alabilen ayakkabılar tercih edin. Ayakkabınızı çorapsız giymeyin. Çorap kullanmak teri ve kokuyu çok ciddi oranda azaltır.

Çorap değiştirmekten korkmayın. Birlikte dolu dolu bir gün geçirdiğiniz çoraplarınızla akşamları vedalaşmasını bilin. Ertesi güne yeni çorapla başlayın. Çoraplarınızla aranızda duygusal bağ kurup günlerce ondan ayrılamazsanız aşkınızın meyvesi olarak sizi çok kötü kokuların beklediğini unutmayın.

Temizliğe dikkat ettim ama koku hala geçmiyor diyorsanız işte size etkili taktikler.

Tuzlu suda yıkayın
Tuzun cildi kurutucu bir etkisi vardır. Ayak kokusunun en büyük sebebi olan nemden kurtulmak için ayaklarınızı tuzlu suda yıkayabilirsiniz. Normal şekilde ayağınızı yıkadıktan sonra 4-5 bardak suyu bir kaba boşaltın ve içine 4 çay kaşığı tuz atıp iyice karıştırın. Ayağınızı 5 dk içinde beklettikten sonra durulayın.

Ayaklarınızı ovalayın
Ayaklar yıkarken de güzelce ovalanmalı ayrıca limonla ovalayarak da kokuyu azaltabilirsiniz.

Ayakkabınıza koku önleyici deodorant sıkın. Bunun yanında gece yatmadan ayakkabınıza bir top naftalin koyarak ayakkabı yüzünden oluşabilecek kokuyu azaltabilirsiniz.

Herşeye rağmen ayağınızdaki koku geçmiyorsa bu bazı hastalıkların habercisi olabilir. Kısa zamanda bir doktora muayene olmanızı öneririm.

Peki sizin bu kokuyu önleme taktiğiniz neler?

2 yorum:

  1. Ben ayakkabılarımdan şikayetçiydim. Hemen coraplarimi kokutuyodu ayakkabiyi önce yikadim sonra bu naftalinn olayini denedim Şu an gayet iyi teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, olumlu sonuç almanız ne güzel.

      Sil

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...