2 Temmuz 2015 Perşembe

Genç Görünmenin Yolları

Bir önceki yazımızda Cildi gençleştirmenin 7 yolunu paylaşmıştık. Sadece cildimin gençleşmesi yetmez tamamen genç görünmek istiyorum, insanlar kimliğime bakmadan kaç yaşımda olduğunu anlayamasın diyorsanız sizlere çok güzel ipuçlarım var. Sadece birkaç detaya dikkat ederek aynada daha genç görünmek çok kolay. İşte yapmanız gerekenler.

Makyaj döngüsü
Makyaj yapmak çoğu kadının vazgeçilmezidir. Ancak makyaj her ne kadar güzel görünmenizi sağlasa da doğru yapılmadığı zaman cildin yıpranmasına neden olur. Yaptığınız makyajı yüzünüzde maksimum 6-8 saat tutun. Bu saatten sonra cilde zarar vermeye başlar. Makyajın ardından cildinizi çok iyi temizlemeyi unutmayın.


Cildinizi nemlendirin
Yıllar ilerledikçe cilt eski parlaklığını yitirir ve mat bir hale dönmeye başlar. Daha genç görünebilmek için ölü derilerden kurtulmalı ve nemlendiriciler kullanmalısınız.

Tırnaklar çok önemli
Genç görünmenin bir diğer yolu da tırnaklarınıza özen göstermenizden geçiyor. Tırnaklarınızı renklendirerek (canlı ve açık renkler özellikle daha etkilidir) yaşınızı biraz daha küçültebilirsiniz.


Gözler kalbin aynası
Gözlerinize iyi bakmazsanız sizi ele verebilir. Buyüzden göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmamız gerekiyor. Kırışıklarınız istediğiniz kadar kapanmıyorsa eğer, güneş gözlüğü kullanarak hem güneşin zararlı ışınlarından kurtulup hemde gözlüğü kırışıkların görünmemesi için bir kamuflaj olarak kullanabilirsiniz.


Dudaklar
Yaş ilerledikçe dudaklar hacim kaybeder. Mat ve koyu ruj kullanmanız işleri daha da kötüleştirerek hacimsiz dudaklarınızı ön plana alır. Pembemsi açık ve parlak renk rujlar tercih edilerek dudaklar daha hacimli ve pürüzsüz gösterilebilir.


Vücudunuzu unutmayın
Sizi genç gösteren sadece yüzünüz değildir. Kıyafetlerinizi seçerken sizi daha fit gösterenleri tercih etmelisiniz. Vücudu daha diri göstermesi için likralı kotları tercih edebilirsiniz.


En uygun sütyeni keşfedin
Duruşunuz da sizin güzel ve genç durmanızı sağlayan en önemli faktörlerdendir. Doğru bir sütyenle göğüslerinizi daha dik ve diri gösterip aynı zamanda duruşunuzu dengeli ve düzgün hale getirebilirsiniz. Size uymayan bir sütyen ya çok sıkar ya da çok sarkar, her türlü sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir.


Ve hayat kurtaran hap bilgiler..

  • Çok soğuk su içmeyin. Aşırı soğuk su içmek vücudu yıpratır.
  • Çok sık kilo alıp vermek cildin sarkmasına neden olur.
  • Akşam saat 6'dan sonra meyve yemeyin. Gece deride toplanan furuktoz yaşlanmayı hızlandırır.
  • Çok sıcak suyla duş almayın. Uzun süre sıcak suyun altında kalmak varis oluşumunda etkilidir.
  • Durgun trafikte aracınızın camlarını kapalı tutun. Cildiniz egzoz dumanlarına maruz kalırsa daha hızlı yaşlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...