7 Temmuz 2015 Salı

Topuklu sevdanız ayaklarınızı mahvetmesin

Topuklu ayakkabıyı kim icat etti bilmem de, tüm kadınlar ona çok şey borçlu. Yükseklerde olmayı seven lady' lerin, topuklarının üzerinde prenses edasıyla süzülenlerin en büyük aşkı. Topuklular. Özgüven ve şıklık hissini tavan yaptıran topuklularımız. Ama her güzelliğin bir bedeli var. Akşam eve gelince hissedilen acılara değer mi acaba?

Kendiniz için doğru ayakkabıyı seçemezseniz eğer sırt ve ayak ağrısı kaçınılmaz olur. Bu da sağlığımızı olumsuz etkiler. İşte doğru ayakkabıyı seçme ve nasıl giyilmesi gerektiği hakkında bilmeniz gerekenler.



Yapılan en büyük yanlışlardan biri 'Biraz küçüğünü alayım da ayağım daha estetik görünsün.' diyerek aslında size hiç uygun olmayan ayakkabıyı seçmek. Tam ayağınıza göre olan ayakkabıyı seçebilmek özellikle topuklular için çok önemlidir. Biraz büyük alırsanız ayağınız öne kayar ve parmaklarınıza gereğinden fazla baskı olur. Bu da yürümenizi zorlaştırır ayrıca parmaklarınıza zarar verir. Eğer küçük ayakkabı alırsanız içeride birbiri üstüne binmiş parmaklarınızla sıkış tepiş dakikalar sizi bekliyor olacaktır.

Eğer uzun süre ayakta duracaksanız eğimi fazla olmayan topuklular tercih etmeniz gerekiyor. (7,5 cm'den daha az) Çok dik bir topuklu giydiğiniz taktirde bütün yükü taşıyan parmaklarınız 15-20 dakika sonra sizi rahatsız etmeye başlayacaktır. Topuklunuzun eğimi fazla olmasa bile ayakta uzun süre kalmamaya çalışın. Yazık o bileklere.

Eğer davet veya mezuniyet gibi gözler önünde olacağınız bir günde topuklu giymeyi tercih ediyorsanız, mutlaka o ayakkabıyı daha önceden test edin. İster evin içinde ister dışarıda biraz prova yaparak ayakkabınıza alışın ki özel ve önemli günlerinizde topuklu giydiğiniz zaman istenmeyen kazaları engelleyebilesiniz.

Ayakkabınızı kendinize göre dizayn edebilirsiniz. Rahat edebileceğiniz şekilde kaymayı önleyici bantlar, ayağınızı rahatlatan jel destekler kullanabilirsiniz.

Ayakkabınıza yapabilecekleriniz bunlar peki topuklu giyme sevdamız yüzünden katlandığımız ağrıları azaltmak için biz neler yapabiliriz.

Topuklu ayakkabınızı gün içerisinde 3 saatten fazla giymemeye çalışın. Topuklunuzu hakkını vererek giyin. Omuzlarınız dik, karın içeride, düzgün bir duruşla yürüyün. Ayrıca ağırlığınızı her iki ayağınıza eşit paylaştırmalısınız.

Genel olarak ayakkabı alışverişlerinizi öğleden sonra yapın. Akşama doğru ayaklarınız şişebildiği için sabah ayağınıza göre olan bir ayakkabı akşam sıkmaya başlayabilir. Ayakkabılarda sıkma çok büyük sorun yaratır. Örneğin sağ ve sol ayağınızın numaraları farklıysa mutlaka büyük olan ayağınıza göre ayakkabı seçin.


Ayaklarınızı sevin ve masaj yapın. Yorucu bir günün ardından ayakkabılarınızı çıkardıktan sonra ayağınızı kucağınıza alın ve masaj yapın.

İki elinizle ayak bileğinizi sıkıca sarın ve biri ileri biri geri olacak şekilde hareket ettirerek masaj yapın.



Her iki ayağınızı yere koyun ve parmaklarınızı içeri doğru kıvırın ve bileğinizden dairesel hareketler yapın.




Dengede durabilmek için bir yere tutunduktan sonra yavaşça parmak ucuna kalkın ve inin. Bu hareketi 7-8 kez tekrarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...