Buharda pişirme, sebzelerin besin değerlerini korumaları açısından çok faydalı bir yöntemdir. Ayrıca pişirirken yağ kullanmadığımız için sebzelerimizi daha sağlıklı yiyebiliriz. Benim de önceleri denemediğim ama öğrendikten sonra hoşuma giden bu yolu denemenizi tavsiye ederim.
Kolayca bulabileceğiniz bir buhar süzgeciyle sizde sebzelerinizi çok daha sağlıklı yiyebilirsiniz. İşte size buharda pişirmenin ipuçları;
Pişireceğimiz sebzeleri önce güzelce yıkıyoruz. Derin bir tencerenin içine bir miktar su koyuyoruz ki ısıttıktan sonra oluşan buhar sebzemizi pişirmemize yardımcı olsun. Suyu fazla koymamıza gerek yok kaynayıp buhar verebilecek bir seviyede olması yeterli. Suyumuz kaynamaya başladıktan sonra altını kısık ateşte getiriyoruz. Böylece buharlaşmaya devam ediyor. Sularını süzdüğümüz sebzelerimizi buhar süzgeçleri yardımıyla tencerenin içine koyuyoruz. Tencerenin ağzını da biraz açık bırakıyoruz. İşte bu kadar bütün aşamaları tamamladık.
Afiyet olsun.
hiç denemedim ama deneyecem
YanıtlaSil