28 Mayıs 2015 Perşembe

Koltuk Altı Terlemesine ve Kararmasına Engel Olun


Özellikle yaz ayları kısa kısa kıyafetlerin tercih edildiği dönemlerde koltuk altı terlemeleri çok canımızı sıkar. Hele ki koltuk altınız kararmaya başlamışsa durum büyük bir kabusa dönüşür. Bugün sizinle koltuk altlarımızı cilt rengine döndürmenin ve ayrıca terlemenin ve ıslak görünümü minimuma indirmenin ipuçlarını paylaşacağım.



Koltuk Altları Neden Kararır?
Öncelikle bu kararmanın sebeplerini öğrenelim.Bazı hastalıklar koltuk altında kararma yapabilir. Anlayacağınız fazla kararma bazı şeylerin habercisi olabilir.
Ama böyle söyledim diye de herkesin acaba hasta mıyım diye telaşlanmasına grek yok. Çünkü koltuk altındaki kararmayı önlemek için özel önlemler almanız gerekir. Eğer o bölgeye yeterince ilgi göstermediyseniz çoktan kararmıştır bile. Ama zararın neresinden dönseniz kardır. İşte evinizde kolayca uygulayıp etkili sonuçlar alabileceğiniz yöntemler. Bu yöntemleri doğru uyguladığınız taktirde gözle görülür değişimin sizi fazlasıyla mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz.

Vazelin ve limon Karışımı
İlk yolumuzda 1 çay kaşığı vazelin ve yine 1 çay kaşığı limon suyuna eğer bulabilirseniz aynı miktar da elma suyu ilave edin ve bu karışımı koltuk altınıza sürün. Kurumasını bekledikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz.


Limonun beyazlatıcı özelliği kararma sorunu olanlar için birebirdir. Eğer cildiniz hassas ve kolay tahriş oluyorsa limon yerine patates deneyebilirsiniz. Patates o bölgeyi beyazlatmada cildinize daha nazik davranır.Ayrıca limonun yanında salatalık suyu kullanırsanız cildinizde oluşabilecek yanma hissini en aza indirmiş olursunuz.

Deodorant Kurtarıcı Değil!
Birçok kişi terlemeyi ve oluşabilecek kötü kokuyu engellemek için deodorant sprey ve rollon'ları kullanmayı tercih ediyor. Ancak bilmeniz gereken bir şey var. Bu maddeler sizin de tahmin edebileceğiniz gibi çeşitli kimyasallar içeriyor. Bunlar da koltuk altı derimize zamanla zarar veriyor. Size ASLA KULLANMAYIN, kesinlikle uzak durun diyemem çünkü benim de dolabımda farklı farklı deodorantlar var. Çünkü gün içerisinde kullanmamız gereken durumlar oluyor. Ama bu ürünlerin kullanımını azaltmamız gerekiyor.

Ama Çok Terliyorum Bir Çözümü Yok Mu?
Maalesef tek dokunuşla bütün sorunları halledebilen bir sihirli sopamız yok ama sopamız yok diye de eli kolu bağlı bekleyemeyiz değil mi? Terlemeyi önleyici spreyler haricinde gün içinde özellikle koltuk altının terlemesini azaltacak bazı yöntemler var.

Domates suyu güçlü ter önleyicidir. Koltuk altınıza domates suyu sürerek bu bölgedeki terlemelerinizi azaltabilirsiniz. Domates suyunu gece yatmadan koltuk altınıza sürüp, (pamuk yardımıyla sürebilirsiniz) sabah uyanınca temizleyin.

Elma sirkesini de pamuk yardımıyla gece yatmadan sürüp sabah temizleyerek terleme sorunumuzu azaltabiliriz.

Siz de bu yolları uygulayarak güzel sonuçlar alabilirsiniz. Eğer daha önceden denemişseniz veya denemeyi düşünüyorsanız düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Benim bildiğim yollar bunlardı. Peki siz bu sorundan kurtulabilmek için neler önerirsiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...