3 Haziran 2015 Çarşamba

Tırnaktaki Beyaz Lekeler Neden Oluşur?

Tırnaklarımızda birçok hastalık meydana gelebilir. Tırnak batması ve tırnak mantarı bunlardan bazıları. Tırnakta oluşan beyaz lekeler de bir hastalıktır aslında. Birçok kişinin tırnaklarında zaman zaman beyaz çizgiler oluşur. Kimi zaman nokta kimi zaman geniş bir çizgi halinde olabilen beyazlıklar dikkatinizi çekmiştir. Bu beyazlıklar tırnağın yapısını zayıflatmakla birlikte kolayca kırılmasına neden olur.

İşte halk arasında vitaminsizlik olarak bilinen tırnaktaki beyazlamaların asıl nedenleri.



Tırnakta beyaz renkteki lekeler keratin hormonunun eksikliğinden oluşur. Ayrıca vücuttaki mineral eksikliğinin de habercisidir. Tırnakta oluşan beyazlıkların bir başka sebebi de dengesiz ve yetersiz beslenmedir. Eğer beslenmenize tekrardan dikkat etmeye başlarsanız tırnaklarınızın kısa sürede iyileşeceğini göreceksiniz.

Sırf ucuz olduğu için kalitesiz ojeler veya zamanı geçmiş el kremleri kullanılırsa da tırnaklarda beyazlıklar oluşabilir.

Ciddi bir hastalık olarak görülmeyen tırnak beyazlamasının tedavisi alınan basit önlemlerle mümkün olabilir. Ancak uzun süredir geçmeyen beyaz lekeleriniz varsa onları ciddiye almanız gerekir. Bir dermatoloji uzmanına gidip muayene olmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...