9 Haziran 2015 Salı

Saç Kurutma Makinesi Kullananlar Dikkat!

Yıllardır saç kurutma makineleri hayatımızın vazgeçilmez yardımcılarından biri halinde. Ancak kimse zararları hakkında bir bilgiye sahip değil. Eğer yanlış kullanılırsa sıcaklığıyla ve kuru hava etkisiyle saçlarımıza inanılmaz zararlar  veren saç kurutma makinesiyle ilgili bilmeniz gereken şeyler var.

Genelde duştan çıkar çıkmaz yani saçlarımız ıslakken hemen saç kurutma makinesini alırız onun sıcak havasıyla saçlarımızı kurularız. Kurumasına yakın kimimiz saçlara şekil verir kimi öylece kendi haline bırakır. Özellikle şekil vermek isterken saç diplerine doğru uzun süre o havayı tutarsınız ya işte o saçınıza yaptığınız en büyük felaketlerden biri. Saçınız ıslak olduğu için sıcak hava suyu direkt buharlaştırır. Bu ani değişimde saç nemini ve parlaklığını kaybederek çok yıpranıyor. Ayrıca cansızlaştırarak kolay kırılmasına neden oluyor. Unutmayın saçlar ıslakken normale göre çok daha hassas olur.



Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için saç kurutma makinesi kullanırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

  • Mesela saçınızı elinizle sıktığınızda henüz su gelmeye devam ediyorsa saç kurutma makinesi kullanmayın. Önce havluyla güzelce bir kurulanın.
  • Makineyi fazla sıcak kullanmayın.
  • Biraz lükse kaçıyor ama saç kurutma mekinesinden önce saç koruyucu ürünler kullanabilirsiniz.
  • Sıcak havayı direkt olarak saç diplerinize tutmayın.
  • Devamlı sabit bir bölgeyi kurutmak yerine makineyi hareket ettirerek kurutun.


Eğer bu önerilere dikkat ederseniz saçınıza gelebilecek zararları en aza indirmiş olursunuz. Benim yöntemlerim bu kadar eğer sizinde kendinize özgü kullandığınız yöntemleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

Mutlu Günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gmail oturumunuz ile yorum yapabilmek için Google' ı
Sadece isim vererek yorum için Adı/Url' i seçerek isminizi yazarak..
İsim vermek istemiyorsanız Anonim' i seçerek yorum yapabilirsiniz...